Уважаеми Клиенти! Бихме искали да Ви информираме, че нашият кол център не приема обаждания. Моля, изпратете Вашите запитвания на нашия имейл адрес info@petissimo.bg. Благодарим Ви за разбирането!
Sh-Levabird капкиSh-Levabird капки

Sh-Levabird капки

Sh-Levabird капки за лечение на състезателни, пощенски, декоративни гълъби, декоративни и пойни птици, големи папагали, в случай на паразитни инфекции.

Подробно описание на продукта
Цена с ДДС: От 22.90 лв
Sh-Levabird капки 10 мл

Sh-Levabird капки 10 мл

10 мл
Цена: 22.90 лв (2 290 лв / л)
0.24 точки за лоялност
Доставка: 5 работни дни?
Такса за доставка: таблица на таксите?
бр: В количката
На склад
Описание на продукта

Sh-Levabird капки за лечение на състезателни, пощенски, декоративни гълъби, декоративни и пойни птици, големи папагали, в случай на паразитни инфекции.

                                                           Sh-Levabird капки

Характеристики:

Активно вещество: Левамизол хидрохлорид 280 мг

Помощни вещества, носители: Консервант (етил парахидроксибензоат, етанол 96%), пречистена вода.

Целеви видове животни:

Състезателни, пощенски, декоративни гълъби, декоративни и пойни птици, папагали

Дозировка за целеви видове животни:

Прилага се орално.

1 капка от препарата съдържа около 10 мг левамизол, 1 мл 280 мг .

Обща дозировка:

- Гълъб: 30 мг (3 капки) / телесно тегло мг (1 капка за млади птици по малки от 1/2 кг, 2 капки за по-големи птици) или 200 мг (20 капки) / 1 литър питейна вода

- Декоративни птици: 40 мг / телесно тегло  кг за 3 дни за инфекции с Ascaris и Capillaria, 20-40 мг / телесно тегло кг за 7 дни за инфекции с Capillaria.

- Пойни птици, папагали: 100 мг / 1 л питейна вода.

- Големи папагали: 10-20 мг/ телесно тегло кг.

Пълното обеззаразяване на животните от кръглите червеи и ПИН-червеи при състезателни гълъби може да бъде постигнато чрез третиране на всички птици на всеки три седмици и продължаване на това лечение в продължение на шест месеца.

Като имуностимулант, животните трябва да бъдат третирани с една трета до една четвърт от терапевтичната доза за три последователни пъти, като лечението се прилага на всеки втори ден. За гълъби се препоръчва 50 мг / 41 питейна вода.

Противопоказания:

Не лекувайте птици с чернодробно или бъбречно увреждане. Трябва да се внимава специално при третиране на животни в силен стрес (метеорологични фронтове, образуване на глутница, транспорт) или животни в лошо състояние.

Странични ефекти:

Понякога след лечението има нарушение на двигателната функция, както и мускулни крампи. Повечето от горните симптоми изчезват спонтанно, без никаква намеса.

Специални предупреждения:

Приготвената лекарствена питейна вода трябва да се използва незабавно, но не по-късно от 24 часа.

Да не се прилага заедно с други холинергични средства (холинестеразни инхибитори, тетрахидропиримидини). Животните не трябва да се лекуват 14 дни преди или след третирането с препарат от органофосфорна киселина. Не го прилагайте едновременно с фенбендазол, мебендазол, пирантел, фенотиазин, прокаин.

Предпазни мерки, които трябва да предприеме лицето, който извършва лечението:

ПОТРЕБИТЕЛСКИ МНЕНИЯ