Уважаеми Клиенти! Бихме искали да Ви информираме, че нашият склад и кол център ще бъдат затворени от 10 часа в петък (22.09). Моля, изпратете Вашите запитвания на нашия имейл адрес info@petissimo.bg. Пакетите, предадени на куриерската служба на 22.09, ще бъдат доставени от понеделник (25.09). Благодарим Ви за разбирането!
Zeronil Combo за коткиZeronil Combo за котки

Zeronil Combo за котки

Zeronil Combo е спот он за лечение на инфекции, причинени от бълхи, кърлежи.

Подробно описание на продукта
Защита от кърлежи
Защита от бълхи
Защита от въшки
Цена с ДДС: От 7.90 лв
Zeronil Combo за котки 1 x 0,5 мл

Zeronil Combo за котки 1 x 0,5 мл

1 x 0,5 мл
Цена: 7.90 лв
0.08 точки за лоялност
Доставка: 5 работни дни?
Такса за доставка: таблица на таксите?
бр: В количката
На склад
Описание на продукта

Zeronil Combo е спот он за лечение на инфекции, причинени от бълхи, кърлежи.

             Инструкции за употреба

                              Zeronyl Combo 50 mg / 60 mg капков разтвор за котки и порове A.U.V.

 АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА И ДРУГИ СЪСТАВКИ

Капков разтвор. Бистър кехлибарен разтвор.

Една 0,5 ml пипета съдържа:

- Активни съставки:

Фипронил: 50.00 mg

(S) -метопрен: 60.00 mg

- Помощни вещества:

Бутилхидроксианизол (E320): 0.10 mg

Бутилхидрокситолуен (E321): 0,05 mg

ПОКАЗАНИЯ (S)

За котки:

- За лечение на зараза с бълхи или инфекция с бълхи, кърлежи или космени въшки.

- За лечение на инфекции, причинени от бълхи (Ctenocephalides spp.). Инсектицидната активност срещу нови инфекции, причинени от бълхи при възрастни, продължава 4 седмици. Предотвратяването на възпроизвеждането на бълхи, яйцекладките (овициден ефект) от бълхи при възрастни и инхибирането на развитието на ларви и какавиди, излюпени от тях (ларвициден ефект) се осигурява в продължение на 6 седмици след прилагането.

- За лечение на инфекции, причинени от кърлежи (Ixodes ricinus, Dermacentor varilis, Rhipicephalus sanguineus). Продуктът е активен срещу кърлежи в продължение на 2 седмици (въз основа на експериментални данни).

- Лечение на инфекции, причинени от космени въшки (Felicola subrostratus). Продуктът може да се използва като част от стратегия за лечение на Бълхия алергичен дерматит (FAD).

За порове:

- За лечение на зараза с бълхи или съвместна инфекция с бълхи и кърлежи.

- За лечение на инфекции, причинени от бълхи (Ctenocephalides spp.). Инсектицидната активност срещу нови инфекции, причинени от бълхи при възрастни, продължава 4 седмици. Предотвратяването на размножаването на бълхи се постига чрез инхибиране на развитието на яйца (овицидна активност) и ларви и какавиди, излюпени от бълхи при възрастни (ларвицидна активност).

- За лечение на инфекции, причинени от кърлежи (Ixodes ricinus). Доказано е, че продуктът е активен срещу кърлежи в продължение на 4 седмици (въз основа на експериментални изследвания).

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

При липса на данни продуктът не трябва да се използва при котенца на възраст под 8 седмици или под 1 кг. Да не се използва при порове на възраст под 6 месеца. Не трябва да се използва при болни или възстановяващи животни. Не трябва да се използва при зайци, тъй като те могат да причинят нежелани реакции и дори смърт. При липса на тестове, употребата на продукта не се препоръчва при животни от нецелеви видове.

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

Котки: След приложение се съобщава за преходни кожни реакции на мястото на приложение (ексфолиране, локален косопад, сърбеж, зачервяване) и повърхностен сърбеж. Съобщава се също за прекомерно слюноотделяне, обратими симптоми на нервната система (хиперестезия, депресия, други нервни симптоми) и повръщане. В случай на поглъщане на мястото на приложение се наблюдава краткотрайно прекомерно слюноотделяне, главно поради естеството на превозното средство. Предозирането трябва да се избягва. Ако забележите някакви нежелани реакции, които не са споменати в тази листовка, или ако смятате, че продуктът не е работил, уведомете вашия ветеринарен лекар. Като алтернатива можете да докладвате чрез националната система за мониторинг на нежеланите реакции {http://portal.nebih.gov.hU/-/support/pharmacovigilance-cases-report}.

ЦЕЛЕВИ ВИДОВЕ

Котка, пор.

ДОЗИРОВКА ЗА ВСЕКИ ВИД И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

Една котешка 0,5 мл пипета, нанесена локално върху кожата. Между две терапии трябва да изминат най-малко 4 седмици. По една доза за всеки пор, еквивалентно на 50 mg фипронил и 60 mg (S) -метопрен, прилагани локално върху кожата. Между две терапии трябва да изминат поне 4 седмици.

Начин на приложение:

Дръжте пипетата вертикално с върха, насочен нагоре. Докоснете тесния раздел, за да запазите съдържанието му в основното тяло на пипетата. Завийте капачката отново. В задната част на животното, в началото на шията, разпределете козината между плешките, докато кожата стане видима. Поставете върха на пипетата върху кожата и стиснете пипетата няколко пъти, за да изпразните цялото съдържание директно на едно и също място върху кожата на животното.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Специални предпазни мерки за третирани животни:

Важно е продуктът да се прилага върху зона, където животното не може да ближе и животните да не се облизват след третиране. Няма данни за ефекта от къпането / шампоана върху ефикасността на продукта при котки и порове.Въз основа на информацията за кучето обачене се препоръчва да къпете животното в рамките на 2 дни след прилагане. Всеки кърлеж може да се придържа към животното, така че предаването на инфекциозни заболявания от кърлежи не може да бъде напълно изключено при неблагоприятни условия. Бълхите често се размножават в леглата за животни или мястото за почивка, като например върху килима или мека мебел, следователно, в случай на масово разпространение и едновременно с обеззаразяването на котешките бълхи, тези зони трябва да се третират с подходящ инсектицид и да се вакуумират редовно. Потенциалната токсичност на продукта не е доказана при котенца на възраст под 8 седмици, изложени на лекувана майка. В този случай е необходимо изключително внимание.

Специални предпазни мерки, които трябва да бъдат предприети от лицето, което прилага ветеринарномедицински продукт на животни:

Този препарат може да предизвика дразнене на лигавиците на кожата и очите, затова избягвайте контакт с устата, кожата или очите. Хората и животните, за които е известно, че са свръхчувствителни към инсектициди или алкохол, трябва да избягват контакт с продукта. Избягвайте контакт на пръстите със съдържанието на пипетата. Ако това се случи, измийте ръцете си със сапун и вода. В случай на случаен контакт с очите, изплакнете обилно с чиста вода. Измийте ръцете след употреба. Докато мястото на приложение не е сухо, лекуваните животни не трябва да бъдат галени и децата не трябва да се оставят да играят с тях. Ето защо е препоръчително да се третирате с животните не през деня, а в ранната вечер, както и третираните животни не трябва да оставят да спят със собствениците си, особено децата. Не пушете, не яжте и не пийте, докато използвате този продукт.

Бременност и кърмене:

Котки: Може да се използва по време на бременност. Важно е продуктът да бъде поставен на място, където животното не може да се оближе и животните да не се облизват след третиране. Потенциалната токсичност на продукта не е доказана при котенца на възраст под 8 седмици, изложени на лекувана майка. В този случай е необходимо изключително внимание.

За поровете: Лабораторните проучвания не показват тератогенни, фетотоксични, матонотоксични ефекти. Безопасността на ветеринарномедицинския продукт не е установена при порове по време на бременност и кърмене. Той трябва да се използва само в съответствие с оценката полза / риск от ветеринарния лекар, който лекува.

Взаимодействие с лекарства и други взаимодействия:

Не са  известни.

Предозиране (симптоми, спешни процедури, антидоти), ако е необходимо:

Котки: Безопасността на продукта при целевите видове при еднократна доза 5 пъти по-голяма от препоръчителната доза за 6 последователни месеца, веднъж месечно, в продължение на 8 седмици или по-дълго, в продължение на приблизително 8 месецаСлед лечението може да се появи сърбеж. Предозирането на препарата може да направи козината лепкава на мястото на приложение.

Породи: При порове на шест месеца или повече третирани веднъж на четири седмици с пет пъти по-голяма от препоръчителната доза, е наблюдавана загуба на тегло.

 

Несъвместимости:

Не са известни.

 

 

ПОТРЕБИТЕЛСКИ МНЕНИЯ