Пакетите над 5 кг могат да бъдат заплатени само онлайн, с банкова карта!
Sh-Rodemectin Spot On

Sh-Rodemectin Spot On

Sh-Rodemectin Spot On използва се за лечение на инфекции, причинени от нематоди и от ектопаразити, хранещи се с телесни течности при малки животни.

Подробно описание на продукта
Брутна цена: От 17.90 лв
Sh-Rodemectin Spot On 5 мл

Sh-Rodemectin Spot On 5 мл

5 мл
Цена: 17.90 лв (3 580 лв / л)
0.18 точки за лоялност
Доставка: 5 работни дни?
Такса за доставка: Таблица на таксите?
бр: В количката
На склад
Описание на продукта

Sh-Rodemectin Spot On използва се за лечение на инфекции, причинени от нематоди и от ектопаразити, хранещи се с телесни течности при малки животни.

1. Наименование на активната съставка и помощните вещества:

Активно вещество:

Ивермектин 10,0 гр

2. Целевите видове животни:

Пор, морско свинче, хамстер, заек, мишка, плъх, змия, гущер.

3. Препоръки:

За лечение на инфекции, причинени от нематоди и от ектопаразити, хранещи се с телесни течности.

4. Дозировка за целеви видове животни:

Дозировка: Всяка капка съдържа 0,2 mg ивермектин.

Пор:

При краста в ухото (Otodectes cynotis) след почистване на външния ушен канал прилагайте 2 капки за ухо и повтаряйте процедурата 2 до 4 пъти на всеки 3 дни. В случай на краста на кожата или на крайниците (Sarcoptes scabiel), след отстраняване на коричките, в доза 5 капки / кг телесно тегло, след разгъване на козината, тя се нанася върху кожата и лечението се повтаря две седмици. За третиране срещу други вътрешни паразити, дозата трябва да бъде 5 капки (1 мг) / кг телесно тегло, а лечението трябва да се повтори 14 дни.

Морско свинче, хамстер:

В случай на краста (Sacoptes, Noloedres) или въшливост, 4 капки / кг телесно тегло се нанасят върху кожата след разгъване на козината и лечението се повтаря 2-3 пъти след 7-дневна почивка.

Мишка:

В случай на акари или заразяване с червеи разтворете 1 капка от препарата в 2,5 dl питейна вода. Предлагането на лекарствената вода продължете през 4 дена, и след 3 дена почивка повторете третирането още 2-3 пъти.  Всеки ден трябва да се приготвя пресен разтвор.

Плъх:

В случай на акари или заразяване с червеи разтворете 3 капки от препарата в 2,5 dl питейна вода. Ппредлагането на лекарствената вода продължете през 4 дена, и след 3 дена почивка повторете третирането още 2-3 пъти.  Всеки ден трябва да се приготвя пресен разтвор.

В случай на мишки и плъхове, след почистване и дезинфекция на клетката, животните могат да бъдат третирани със спрей с разтвор, както следва: 10 капки препарат / 20 ml вода, след това напръскайте животните със силно пулверизирана пръскачка (1-2 пръскане са достатъчни) за една седмица всеки ден със силно пулверизирана пръскачка. Разтвора трябва да се прифотвя всеки ден. Спрейът обвива козината, не я навлвжнява. Препаратът е токсично за новородени мишки и плъхове! Не третирайте животни на възраст под 10 дни!

Заек:

След като разгънете козината, нанесете препарата в доза 2 капки / kg телесно тегло върху кожата на животното.

Змия, гущер:

В случай на инфекция с нематода, нанесете препарата в доза 2 капки / kg телесно тегло върху кожата или устата на животното. В случай на заразяване от външни паразити, животното се напръсква със силно пулверизирана пръскачка в доза 10 капки / 20 мл вода ежедневно в продължение на една седмица.

5. Предложение за използване:

Продуктът не е ефективен срещу яйцата на ектопаразитите, така че лечението трябва да се повтори, като се вземе предвид времето на излюпване на яйцата. Всички животни трябва да се лекуват на всеки три седмици в продължение на шест месеца, за да се изкорени нематодата и ектопаразита.

Във всички случаи се препоръчва цялостно почистване и дезинфекция на околната среда на животните.

6. Противопоказания:

Не го използвайте при животни на възраст под 10 дни! Не използвайте в случай на свръхчувствителност към активното вещество или към някое от помощните вещества или към някое от носителите.

Безопасността на ветеринарномедицинския продукт не е установена по време на бременност и кърмене. 

7. Странични ефекти:

Може да се появи слюноотделяне, мускулен тремор, чести изпражнения и урина. Ако забележите някакви нежелани ефекти, уведомете лекуващия лекар.

8. Време на изчакване за безопасност на храните:

Животните, които произвеждат храна, не трябва да се лекуват с продукта.

9. Специални предпазни мерки за съхранение:

Ветеринарномедицинският продукт трябва внимателно да се пази от деца! Да се съхранява под 15 ° C-25 ° C на сухо място. Срок на годност: 2 години

Не го използвайте след срока на годност, отбелязан върху опаковката.

10. Специални предупреждения, взаимодействия с лекарства и други взаимодействия:

Не го използвайте в комбинация с други системни антихелминтни средства.

11. Предозиране (симптоми, спешни мерки, антидоти):

Не превишавайте предписаното количество! В случай на силно предозиране може да настъпи сънливост, прозяване, несигурност, увисване на главата и от време на време смърт. Не е известен специфичен антидот. Лекото предозиране причинява слабост, повръщане, тези симптоми изчезват в рамките на няколко дни.

12. Предпазни мерки, които трябва да предприеме лицето, което извършва лечението:

Избягвайте контакт с кожата. В случай на контакт с кожата, веднага да се измие обилно с вода. Измийте добре след лечение. Измийте добре ръцете си след лечението. Трябва да се спазват общите предпазни мерки.

13. Инструкции за боравене и изхвърляне на неизползван продукт или отпадъчни материали:

Всички неизползвани ветеринарномедицински продукти или отпадъчни материали, получени от такива ветеринарномедицински продукти, трябва да се изхвърлят в съответствие с местните изисквания. Препаратът не трябва да се допуска в естествените води, тъй като е опасен за водни организми.

14. Дата на последното одобрение на това ръководство:

 26. август, 2013.г.

15. Регистрационен номер:

 

014/2006/ÁOGYTI

ПОТРЕБИТЕЛСКИ МНЕНИЯ